NOTÍCIES: 08/10/2025

San Miguel Gastrofest torna a Vilanova amb la millor cuina marinera i producte local

Del 10 al 12 d’octubre el Museu del Ferrocarril acollirà aquest esdeveniment gastronòmic en el qual es podran degustar plats elaborats amb productes directament portats de la llotja de Vilanova i la Geltrú.

San Miguel Gastrofest 2025

Torna la 4a edició de San Miguel Gastrofest, un esdeveniment que reivindica la gastronomia local com a motor cultural, social i econòmic. Del 10 al 12, el Museu del Ferrocarril d’aquesta localitat acollirà aquest esdeveniment gratuït i organitzat per cerveses San Miguel, l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Gremi d’Hostaleria de Vilanova.
D’aquesta manera San Miguel, amb aquest festival, se suma al conjunt d’iniciatives que posicionen a Vilanova i la Geltrú com un referent de la cuina de proximitat i la cultura gastronòmica mediterrània.

San Miguel Gastrofest oferirà un espai gastronòmic que posarà en valor el peix de llotja, la gamba de Vilanova i les receptes marineres en diferents interpretacions culinàries a càrrec de diferents establiments.

En aquesta nova edició participaran: El Cafè de la Mar, Espai de la Carme, Espai de l’Arnau, L’Hac restaurant, La Cava, Miramar Beach Club, Pika Tapa, Cofradia de Pescadors de Vilanova i Valentí, Gelats d’Autor. El festival sorprendrà, una vegada més, amb una oferta variada i creativa, que combina cuina contemporània i local tradicional. El públic també podrà gaudir de tastos de cervesa, showcookings de xefs locals i amb Estrella Michelin, música en directe i tot això en un ambient festiu, gratuït i obert a tots els públics. Cal destacar la presència de Fran López (Vila Retir, 1* Michelín) i Susana Aragó, tots dos xefs vinculats a San Miguel.

San Miguel Gastrofest 2025

A més de menjar bé, a San Miguel Gastrofest de Vilanova es podrà aprendre més sobre el món de la cervesa. El beer sommelier de San Miguel, Marí Macías, conduirà dos tallers de tast oberts al públic, en els quals compartirà les claus per a degustar una cervesa amb tots els matisos i comprendre el seu potencial gastronòmic. Durant les sessions es mostraran diferents varietats de la marca i s’explicarà com maridan amb proposades culinàries, posant en valor la vinculació de San Miguel amb la cultura gastronòmica i la seva aposta per unir tradició cervesera i innovació. Una experiència divulgativa i sensorial que permetrà als assistents aprendre, descobrir i gaudir de la cervesa des d’una nova perspectiva.

Vilanova, destí gastronòmic i sostenible
Vilanova i la Geltrú ha sabut preservar la seva identitat com una vila marinera i s’ha convertit en un actiu de present i de futur. Amb el Segell Biosphere de destí sostenible, la ciutat aposta per un turisme que cuida el territori i valora la seva cultura, la seva cuina i les seves tradicions.